Creșterea popularității serviciilor de închirieri auto și planurile Volkswagen de a prelua Europcar

Datorită utilității serviciilor de închirieri auto și dorinței de a călători în cele mai bune condiții, companiile de rent a car devin din ce în ce mai populare, atât la nivel național, cât și internațional.

Popularitatea serviciilor de rent a car în România

În România, serviciul de rent a car din aeroportul Otopeni a câștigat tot mai multă popularitate în ultimii ani, datorită interesului crescut pentru mijloacele de transport convenabile și eficiente. Acest context favorabil a determinat marile companii auto să își extindă activitatea în acest domeniu.

Planurile Volkswagen de a achiziționa Europcar

Volkswagen se află în negocieri pentru achiziționarea grupului francez de închirieri auto Europcar Mobility. Producătorul auto german urmărește să preia flota bine reprezentată a Europcar pentru a-și consolida poziția pe piața de rent a car.

Motivele din spatele deciziei Volkswagen

Negocierile au început după ce Europcar Mobility a întâmpinat dificultăți financiare din cauza pandemiei de Covid-19, care a afectat cererile de închiriere. Cu toate acestea, se așteaptă ca serviciile de închirieri auto să se redreseze în viitorul apropiat.

O surpriză după vânzarea din 2006

Decizia Volkswagen de a cumpăra din nou Europcar este surprinzătoare, având în vedere că firma germană a vândut această companie în 2006 către firma de investiții Eurazeo SE pentru 3,32 miliarde de euro. Acum, Volkswagen dorește să readucă Europcar în portofoliul său, având în vedere contextul economic actual.

Volkswagen își asumă atât capitalizarea de piață a Europcar, în valoare de 390 de milioane de euro, cât și datoriile acumulate de compania de închirieri, care se ridică la aproximativ 1 miliard de euro.

Importanța serviciilor de rent a car pe piața din România

Serviciile de închirieri auto s-au dezvoltat semnificativ în România, datorită interesului crescut al clienților – persoane fizice și juridice. Alegând mașinile de închiriat în locul trenurilor, autocarelor sau altor mijloace de transport în comun, contribuim la dezvoltarea unei piețe auto moderne, oferind numeroase avantaje pe termen lung.