Italia – Destinația Ideală pentru Vacanță

Italia este una dintre destinațiile turistice de top din lume, celebrată pentru arta sa vizuală, gastronomie și muzică. Fie că te atrag munții din nord, Orașul Etern al Romei sau plajele din sud, Italia îți promite o experiență completă. Aici vei redescoperi frumusețea vieții, așa cum au făcut-o artiștii renascentiști italieni. Fiind o destinație turistică extrem de populară în timpul verii, este esențial să îți planifici sejurul pentru a evita neplăcerile. Iată ce trebuie să știi:

  • Buget pentru sejur
  • Cele mai bune rute auto către Italia
  • Buget pentru traseul din România în Italia

Buget pentru Traseul România – Italia

Călătoria rutieră între România și Italia acoperă aproximativ 1450 km. Pentru a planifica bugetul, ia în considerare frecvența plinurilor și consumul mașinii tale. Închirierea unei mașini cu consum redus poate fi o opțiune bună.

Costuri Medii

  • Benzină: Un cost mediu dus-întors pentru o mașină pe benzină este de aproximativ 331€ (1635 RON), calculat pentru un consum de 7.5l/100km.
  • Motorină: Un cost mediu dus-întors pentru o mașină pe motorină este de aproximativ 221€ (1090 RON), calculat pentru un consum de 5l/100km.

La aceste costuri se adaugă și prețul combustibilului în Italia, plus vignetele necesare pentru țările traversate.

Trasee Recomandate

Traseul 1

Durata: 14h 9m
Ruta: București => Arad => Budapesta => Balaton => Letenye => Lendava => Maribor => Ljubljana => Trieste => Palmanova

Ungaria: Urmează autostrada M5 către Budapesta/M0, apoi pe M7 spre Balaton și Letenye. Intră pe M70 spre Lendava (Slovenia).

Slovenia: Menține autostrada A5 spre Maribor, apoi A1 spre Ljubljana și Trieste. Cumpără vignetă de la prima benzinărie din Slovenia.

Italia: Din Trieste, urmează indicatoarele către Venezia. De aici, traseul se bifurcă spre Milano (via Padova, Verona, Brescia, Bergamo) sau Roma (via Padova, Bologna, Firenze).

Traseul 2

Durata: 14h 26m
Ruta: București => Drobeta-Turnu Severin => Belgrad => Zagreb => Ljubljana => Palmanova

Serbia: Urmează drumul E70 spre Belgrad, apoi A1 către E70. Ai grijă la limita de viteză de 120 km/h. Taxa de autostradă se plătește la ieșire, în funcție de kilometrii parcurși.

Croația: Continuă pe E70 până după Zagreb, unde intri pe A2 spre Slovenia. Taxa de autostradă se plătește similar cu Serbia.

Slovenia: Continuă pe autostrada A2 spre Palmanova.

Închirierea unei Mașini

Dacă preferi să închiriezi o mașină pentru această călătorie, poți accesa masinilacheie.ro pentru a găsi oferte variate.