Aeroportul Otopeni (Henri Coandă) este principalul punct de intrare în România pentru călătorii internaționali și un nod crucial pentru cei care doresc să exploreze frumusețile țării. Inchirierea unei mașini de la aeroport oferă flexibilitatea și libertatea de a descoperi numeroase destinații accesibile și atrăgătoare. Iată o selecție a celor mai populare și accesibile locații turistice sau de afaceri, ușor de ajuns cu mașina de la Aeroportul Otopeni București.

1. București – Capitala cu Un Milion de Posibilități

La doar 30 de minute de condus de la Aeroportul Otopeni, Bucureștiul combină istoria cu modernitatea. Orașul oferă o varietate de atracții, de la clădiri istorice și muzee până la parcuri verzi și zone vibrante de noapte. Nu ratați Palatul Parlamentului, Grădina Botanică sau zona veche a orașului, plină de cafenele și restaurante cu specific divers.

2. Sinaia și Castelul Peleș

Situată la aproximativ 1 oră și 30 de minute de condus pe DN1, Sinaia este o destinație de neuitat pentru iubitorii de natură și istorie. Castelul Peleș, cu arhitectura sa impresionantă și grădinile bine întreținute, este unul dintre cele mai frumoase castele din Europa. Sinaia oferă și posibilități de drumeții sau schi, în funcție de sezon.

3. Brașov și Cetatea Râșnov

Brașovul, la aproximativ 2 ore și 30 de minute de condus de la Aeroportul Otopeni, este poarta către Transilvania. Orașul vechi, cu Strada Sforii și Piața Sfatului, oferă o atmosferă medievală unică. Nu departe de Brașov, Cetatea Râșnov oferă o lecție vie de istorie și vederi spectaculoase asupra împrejurimilor.

4. Constanța și Marea Neagră

Pentru cei dornici de soare și mare, Constanța se află la aproximativ 2 ore și jumătate de condus pe A2. Orașul port, plin de istorie, găzduiește vestigii antice, un cazinou istoric pe faleză și numeroase plaje în apropiere. Mamaia, cea mai populară stațiune pe litoralul românesc, este locul perfect pentru distracție și relaxare.

5. Delta Dunării

Deși ceva mai departe, Delta Dunării, un paradis al biodiversității, este accesibilă cu mașina în aproximativ 4 ore și oferă o experiență unică de natură și tradiții locale. O excursie în Delta Dunării poate fi o aventură inedită, oferind posibilitatea de a observa păsări rare, de a naviga pe canale și de a degusta preparate culinare pe bază de pește.

6. Transfăgărășan și Balea Lac

Pentru aventurierii cu mașina, Transfăgărășanul oferă una dintre cele mai spectaculoase rute de condus din lume. Deși accesibil doar în lunile de vară, drumul serpuit prin munți oferă vederi de neuitat și duce la Balea Lac, un peisaj alpin de vis.