Calatoriile pot fi pline de aventuri si experiente noi, dar, din pacate, pot include si riscul furturilor, in special atunci cand vine vorba de masini inchiriate si bunurile personale lasate in interiorul acestora. Iata cateva sfaturi practice pentru a-ti pastra masina inchiriata si bunurile personale in siguranta pe parcursul calatoriilor.

1. Alege Parcarea cu Atentie

  • Securitate: Opteaza pentru parcari supravegheate sau cu un nivel ridicat de securitate, cum ar fi cele iluminate bine si monitorizate video.
  • Locatie: Cand este posibil, alege o parcare cat mai aproape de destinatia ta sau intr-o zona cu trafic pietonal constant.

2. Inchide Masina si Activeaza Alarma

  • Pare evident, dar asigura-te intotdeauna ca masina este inchisa cand o parasesti, chiar si pentru scurte perioade de timp. Utilizeaza functia de alarma a masinii, daca este disponibila.

3. Nu Lasa Bunuri la Vedere

  • Obiectele de valoare lasate la vedere pot tenta hotii. Asigura-te ca ai ascuns bunurile personale, cum ar fi laptopuri, telefoane, portofele sau camere foto, fie in portbagaj, fie in alte compartimente ale masinii care nu sunt vizibile din exterior.

4. Foloseste Dispozitive de Securitate Suplimentare

  • Investeste in dispozitive de securitate suplimentare, cum ar fi un volan blocabil sau un dispozitiv GPS tracker, care pot descuraja hotii si pot ajuta la recuperarea vehiculului in caz de furt.

5. Parcare si Retragere

  • Cand parchezi, indreapta rotile catre bordura si pune masina pe treapta de viteza (sau in modul “Park” pentru masinile cu transmisie automata) pentru a ingreuna tractarea acesteia de catre hoti.

6. Fii Atent la Scamatoriile de pe Drum

  • Fii vigilent fata de scamatoriile comune, cum ar fi cineva care incearca sa-ti atraga atentia despre o presupusa problema la masina in timp ce un complice incearca sa fure obiecte de valoare din interior.

7. Evita Depozitarea de Obiecte de Valoare Peste Noapte

  • Daca este posibil, nu lasa obiecte de valoare in masina peste noapte. Adu-le in locul de cazare sau intr-un loc sigur.

8. Revizuieste Politica de Asigurare

  • Inainte de a pleca in calatorie, verifica daca asigurarea masinii inchiriate acopera furtul si ce tipuri de daune sunt incluse. Aceasta cunoastere te poate ajuta sa actionezi rapid si eficient in cazul nefericit al unui furt.

9. Utilizeaza Simtul Comun

  • De multe ori, cele mai bune practici de securitate vin din utilizarea simtului comun. Fii constient de mediul inconjurator si evita sa parchezi in locuri izolate sau slab iluminate.