Cei care explorează Grecia pentru prima dată adesea descriu experiența ca pe o vizită într-un complex unitar, unde intri și ieși din diverse locuri, asemenea unui mall. Doar pe măsură ce vizitatorii ajung să cunoască mai bine țara, diversitatea și amploarea arhipelagurilor devin evidente.

În realitate, Grecia are peste 200 de insule locuite dintr-un total de aproximativ 6.000. Fiecare insulă are un caracter distinct, de la casele alb-albastre din Ciclade, la insulele ionice luxuriante și verzi și insulele Dodecanezului, cu fortărețele lor. Cu toate acestea, nu doar insulele adaugă farmecul Greciei. Grecia continentală oferă o multitudine de atracții turistice, atât antice cât și moderne, precum și festivaluri și restaurante unice.

Datorită numeroaselor destinații de vis din Grecia, să explorăm rutele accesibile din România către această țară fascinantă, începând cu punctele de trecere a frontierei dintre Bulgaria și Grecia.

Puncte de trecere a frontierei Bulgaria – Grecia:

  1. Kulata – Promachonas: Situat lângă satul Kulata din Bulgaria și satul Promachonas din Grecia, acest punct de frontieră este ideal pentru accesul către vestul Greciei și stațiuni populare precum Corfu sau Kalamata.
  2. Ilinden – Exochi: Cunoscut și sub numele de Gotse Delchev – Drama, acest punct leagă satul bulgar Ilinden de satul grecesc Exochi.
  3. Makaza – Nymfaia: Unul dintre cele mai populare puncte de trecere pentru românii care merg în vacanță în Grecia, leagă satul bulgar Strizhba de orașul grecesc Komotini. Dacă este aglomerat, există și alte variante.
  4. Zlatograd – Thermes: Leagă orașul Zlatograd din Bulgaria de Xanthi din Grecia.
  5. Svilengrad – Ormenio: Leagă Svilengrad din Bulgaria de satul Ormenio din Grecia, cunoscut și sub numele de „Kapitan Petko Voyvoda – Ormenio”.

Dacă vrei să eviți condusul prelungit odată ce treci granița Greciei, poți explora atracțiile turistice din Grecia continentală. Stațiunile de pe malul Mării Egee sunt perfecte pentru o vacanță cu mașina din România. Una dintre cele mai apropiate stațiuni de România este Alexandroupoli, la doar 450 km distanță. Acest oraș mic, dar vibrant, oferă plaje frumoase, o istorie antică uimitoare și mâncăruri delicioase. Printre atracțiile sale se numără Farul emblematic, ruinele tracice, Muzeul Municipal de Folclor, Parcul Național Delta Evros și plajele sălbatice.

Alte destinații apropiate de România sunt Nea Peramos și Kavala, situate la aproximativ 500 km distanță. Nea Peramos este cunoscut pentru apele turcoaz și plajele liniștite, în timp ce Kavala oferă o bogată moștenire otomană și atracții istorice precum Castelul Kavala.

Pentru iubitorii de istorie, Olympiada este o destinație ideală. Situată pe coasta nordică a Greciei, Olympiada combină mitul și frumusețea naturală. Aici poți explora ruinele istorice, plajele însorite și poți face drumeții la Cascadele Olympiada. Pe timp de noapte, portul orașului prinde viață cu taverne autentice care oferă delicii locale din fructe de mare.

O altă stațiune populară, aflată la aproximativ 760 km de România, este Peninsula Halkidiki. Aceasta cuprinde trei peninsule: Kassandra, Sithonia și Athos. Kassandra este cunoscută pentru stațiunile moderne și viața de noapte vibrantă, Sithonia pentru golfurile izolate și frumusețea naturală, iar Athos pentru mănăstirile sale străvechi.

De la plajele curate din Halkidiki până la farmecul orașului Alexandroupoli, aceste destinații idilice atrag vizitatori cu ospitalitatea, istoria și frumusețea lor naturală. Fie că îți dorești o vacanță plină de viață, un concediu liniștit sau o combinație a ambelor, aceste locuri oferă experiențe de neuitat, la doar o aruncătură de băț de România. Până la următoarea noastră aventură, îți dorim călătorii sigure și plăcute!