O privire asupra istoriei și creșterii pieței de închirieri auto din România

Deși s-ar putea crede că serviciile de închirieri auto sunt o inovație recentă, realitatea este diferită. Aceste servicii au apărut din nevoia modernă de a înlocui o mașină defectă sau de a călători cu un vehicul mai performant decât cel personal. Chiar în Roma Antică se închiriau cai, trăsuri și căruțe pentru diverse necesități.

Primele servicii de închirieri auto

Prima mașină disponibilă pentru închiriere a fost folosită în acest scop începând cu anul 1904. În acea perioadă, anunțurile includeau și închirieri de biciclete. În Statele Unite, prima companie de închirieri auto a fost fondată în 1916, iar această industrie s-a dezvoltat rapid, ajungând în prezent să includă numeroase companii care oferă o gamă variată de vehicule, de la modele economy la mașini de lux, SUV-uri și 4×4.

Creșterea pieței de închirieri auto din România

Conform ultimelor statistici, piața de închirieri auto din România a atins o valoare impresionantă de 80 de milioane de euro, cu un total de 10.000 de mașini închiriate. Această creștere este alimentată de mai mulți factori, printre care:

  • Creșterea numărului de turiști și a călătoriilor de afaceri.
  • Persoanele care doresc să experimenteze periodic conducerea unui model diferit de mașină.
  • Companiile care își extind flotele auto prin leasing operațional.
  • Românii care se întorc din străinătate pentru concedii și au nevoie de un mijloc de transport pe durata vacanțelor.

Concluzii

Popularitatea serviciilor de închirieri auto este în creștere, iar tot mai mulți oameni recunosc avantajele acestei opțiuni. Închirierea unui autoturism se dovedește a fi o soluție excelentă atât pentru cei care dețin deja o mașină, cât și pentru cei care nu au această posibilitate. De asemenea, serviciile de închirieri auto sunt apreciate de persoanele fizice și juridice, de la companii mici la corporații mari.

Închirierea unei mașini nu este doar o soluție practică, ci și o oportunitate de a călători confortabil și eficient, indiferent de necesități.