Lansarea inițială a Duster în 2010 a marcat începutul unei ere noi pentru Dacia, stabilind modelul ca o referință în segmentul SUV. Modelul Duster, reînnoit în 2017, a devenit rapid o emblemă a mărcii, simbolizând valorile robusteții și orientării spre activități outdoor, esențiale și ecologice. De la debutul său pe piață, Duster a dominat constant clasamentele de vânzări în România, rămânând în fruntea segmentului indiferent de concurență.

Lansarea Noului Duster: Un Moment Cheie

Așteptările cresc în jurul noului Duster, disponibil pentru comandă din prima săptămână a lunii martie. Primele livrări sunt planificate pentru sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului. Acest model promite să continue tradiția robusteții și inovației, oferind un habitaclu mai spațios și noi echipamente.

O Abordare Unică a Prețului și Prestațiilor

Respectând filosofia Dacia de a oferi valoare excepțională, noul Duster combină prețuri accesibile cu performanțe remarcabile. Modelul începe de la un preț competitiv de 18.800 Euro (TVA inclus), reușind să ofere cel mai bun raport preț/prestații din segment.

Nivele de Echipare și Personalizare

Noua gamă Duster se distinge printr-o structură de echipare pe trei niveluri: Essential, Expression și un nivel superior, disponibil în două variante distincte la același preț. Duster Extreme se adresează entuziaștilor activităților outdoor, oferind un design unic cu accente Copper Brown și caracteristici precum tapițerie din TEP micro-cloud lavabil și bare de pavilion modulare. Duster Journey, pe de altă parte, atrage clienții care caută eleganță discretă și tehnologie avansată, cu dotări precum frâna de mână automată și sistemul multimedia Nav Live. Gama de culori a fost extinsă, incluzând nuanța nouă Sandstone Beige și alte șase opțiuni de culori, printre care Lichen Kaki și Cedar Green.

Inovații Motorizare în Noul Duster

Introducerea Motorului TCe 130

Noul Duster marchează o premieră în gama Dacia prin introducerea motorului pe benzină TCe 130. Acest propulsor avansat, un motor turbo cu 3 cilindri de 1,2 litri, este acum integrat cu un sistem mild hybrid de 48V, oferind o abordare inițială spre electrificare. Disponibilă atât pentru versiunile 4X2, cât și 4X4, această motorizare, echipată cu o transmisie manuală cu 6 trepte, promite o reducere considerabilă a consumului de combustibil și a emisiilor de CO2, estimată la aproximativ 10%*. Această inovație subliniază angajamentul Dacia pentru eficiență și performanță ecologică.

Expansiunea Motorizării HYBRID 140

Continuând strategia sa de electrificare, Dacia extinde opțiunea motorizării HYBRID 140 și pentru noul Duster. Implementată inițial pe modelul Jogger în 2023, această motorizare hibridă este acum accesibilă pe Duster, completată de o cutie de viteze automată fără ambreiaj. Noul Duster HYBRID 140 se distinge prin capacitatea sa de a opera în mod electric în până la 80% din timpul de rulare în mediul urban, oferind o economie de combustibil de până la 40% în ciclul urban comparativ cu un motor termic echivalent, în funcție de stilul de conducere.

Tehnologia ECO-G pentru Flexibilitatea Combustibilului

Dacia își consolidează poziția unică pe piață cu oferta sa ECO-G, oferind motorizări cu carburație mixtă benzină și GPL pentru întreaga sa gamă de modele. Noul Duster incorporează această tehnologie eficientă direct din fabrică. Motorizarea ECO-G 100, funcționând pe GPL, emite cu aproximativ 10% mai puțin CO2 decât o motorizare pe benzină echivalentă. Aceasta reprezintă o soluție ideală pentru șoferii conștienți de impactul asupra mediului, oferind o alternativă ecologică și economică.


*Note: Procentele și statisticile menționate sunt estimate și pot varia în funcție de condițiile de conducere și de utilizare.

În concluzie, noul Duster de la Dacia aduce inovații semnificative în motorizare, accentuând angajamentul mărcii pentru eficiență, performanță și responsabilitate ecologică. Aceste noi motorizări subliniază adaptabilitatea Dacia la cerințele dinamice ale pieței auto moderne.

GAMA DE MODELE ÎN ROMÂNIA – NOUL DUSTER

VersiuneMotorizăriPreţ Euro (TVA inclus)
EssentialECO-G 10018.800
 ExpressionECO-G 10020.000
TCe 130 4X221.600
TCe 130 4X423.800
HYBRID 14025.150
 JourneyECO-G 10021.500
TCe 130 4X223.100
TCe 130 4X425.300
HYBRID 14026.650
 ExtremeECO-G 10021.500
TCe 130 4X223.100
TCe 130 4X425.300
HYBRID 14026.650