Max Verstappen, campion mondial de Formula 1 de trei ori, nu a putut să închirieze un Mercedes-AMG GT 4 Door. Care este explicația pentru refuzul primit de pilotul de curse?

Max Verstappen a avut un sezon excepțional în Formula 1 în 2023, stabilind noi recorduri pentru victorii, puncte și numărul de tururi conduse. Deși a debutat în Formula 1 la vârsta de 17 ani, provocând discuții despre vârsta sa fragedă, se pare că încă se confruntă cu restricții legate de vârstă.

Compania de închirieri auto Sixt i-a refuzat lui Verstappen cererea de a închiria un Mercedes-AMG GT 4 Door puternic, motivul fiind că acesta are doar 26 de ani. Politica de asigurare a companiei limitează închirierea unor vehicule doar persoanelor care au depășit vârsta de 30 de ani.

Max Verstappen, încă prea tânăr pentru anumite mașini Ironia situației este că mașina refuzată a fost un Mercedes-AMG GT 4 Door, având în vedere rivalitatea dintre Verstappen și echipa Mercedes-AMG Petronas F1. Pilotul a optat în schimb pentru un BMW Seria 5.

Max și grupul său de prieteni au închiriat aproximativ 20 de mașini de la Sixt, atât pentru Aeroportul Faro, cât și pentru circuitul de curse Autodromo Internacional do Algarve, înainte de a pleca în Brazilia.

„Există situații speciale care pot justifica o derogare de la regulile noastre. Aceasta este una dintre acele situații,” a declarat un reprezentant Sixt. „Ne cerem scuze domnului Verstappen. El poate închiria orice mașină dorește de la noi oricând. Desigur, nu avem nicio îndoială cu privire la abilitățile sale de conducere și experiența lui cu vehiculele puternice.