Călătoriile în timpul pandemiei au fost complet suspendate, iar odată cu ridicarea carantinei și reluarea zborurilor internaționale, oamenii au profitat la maxim de posibilitatea de a călători. Cu toate acestea, călătoriile de afaceri au devenit mai complexe, deoarece multe companii s-au digitalizat complet sau parțial, realizând că prezența fizică nu este întotdeauna necesară.

Cu toate acestea, există situații în care prezența ta fizică este necesară într-un anumit oraș din România. Atunci apar întrebările: Cât de des trebuie să călătorești? Ce mijloc de transport să alegi? Care este cea mai avantajoasă modalitate de transport la destinație?

În acest articol, vom explora cele mai potrivite mijloace de transport pentru călătoriile de afaceri, în care prezența fizică, imaginea și resursele materiale pot influența semnarea unui contract.

Este important să te informezi înainte de plecare despre valorile și preferințele partenerilor tăi din țara respectivă. Fiecare cultură asociază anumite tipuri de îmbrăcăminte, vehicule sau comportamente cu o anumită atitudine în afaceri.

Călătorii de o zi:

Aceste călătorii scurte pot fi foarte stresante, deoarece există presiunea timpului și totul trebuie să decurgă perfect. În acest caz, te vei baza pe platforme de ride sharing, transportul public sau taxiuri pentru a ajunge rapid la destinație. Închirierea unui vehicul poate fi costisitoare pentru o perioadă scurtă și necesită un drum suplimentar pentru preluarea mașinii.

Călătorii de 2+ zile:

Pentru călătoriile mai lungi, poți consulta bugetul firmei care te-a delegat pentru a închiria un vehicul. Astfel, vei fi mai eficient în atingerea mai multor locații pe parcursul vizitei. Flexibilitatea unui vehicul îți permite să explorezi și alte localități și atracții din țara respectivă.

Ce mașină să închiriezi?

Dacă ești singur în această călătorie, este recomandat să închiriezi o mașină din clasa sub-compactă sau compactă (Ford Fiesta, Peugeot 208, Seat Leon, Renault Megane). Evită mașinile de dimensiuni mari pentru a-ți simplifica viața.

În ceea ce privește eticheta, trebuie să ții cont de standardele companiei tale, ale partenerilor de afaceri și de scopul călătoriei. Cea mai bună opțiune pentru călătoriile de afaceri în care imaginea contează este Mercedes E-class.

În concluzie, închirierea unei mașini pentru călătoriile de afaceri poate fi extrem de convenabilă și benefică pentru deplasările de peste 2-3 zile. Pentru călătoriile de scurtă durată, transportul public este cea mai rentabilă soluție. Numai în cazul în care companiile impun o anumită etichetă, poți considera închirierea unei mașini pe termen scurt.