Calatoriile in natura incep adesea cu aterizarea intr-un aeroport aglomerat, cum ar fi Aeroportul International Henri Coanda din Otopeni. Desi s-ar putea parea ca esti departe de o escapada in natura, exista de fapt mai multe parcuri nationale si rezervatii naturale la o distanta rezonabila de condus de la Otopeni, perfecte pentru o zi de explorare sau un weekend in aer liber. Iata cateva destinatii accesibile cu masina, care iti vor incanta simturile si iti vor oferi o binevenita pauza de la agitatia urbana.

1. Parcul Natural Comana

La aproximativ o ora de condus de la Aeroportul Otopeni, Parcul Natural Comana este o adevarata oaza de liniste si verdeata. Aici poti gasi unul dintre cele mai mari mlastini din Romania, care este un habitat important pentru avifauna. Parcul ofera trasee de drumetii, posibilitati de plimbare cu barca si observatorii de pasari, fiind o destinatie ideala pentru iubitorii de natura si fotografie.

2. Parcul National Bucegi

La doar doua ore de condus de la Otopeni, Parcul National Bucegi se intinde la inaltime, oferind peisaje montane spectaculoase, trasee de drumetii pentru toate nivelurile de dificultate, si monumente naturale impresionante precum Sfinxul si Babele. Acest parc national este locul perfect pentru aventura, oferind trasee de alpinism, speologie si chiar schi in sezonul rece.

3. Parcul Natural Vacaresti

Surprinzator de aproape de inima Bucurestiului si la doar o jumatate de ora de condus de la Aeroportul Otopeni, Parcul Natural Vacaresti demonstreaza puterea naturii de a recuceri spatiul urban. Cunoscut ca “Delta dintre blocuri”, acest parc ofera un refugiu pentru peste 100 de specii de pasari si fauna specifica zonelor umede. Este locul ideal pentru o plimbare relaxanta sau pentru bird-watching.

4. Parcul National Piatra Craiului

Situat la aproximativ trei ore de condus de Otopeni, Parcul National Piatra Craiului este renumit pentru peisajele sale de o frumusete rara, traseele de drumetie pitoresti si biodiversitatea remarcabila. Aici, aventurierii pot explora faimoasele trasee din creasta sau pot vizita spectaculoasele canioane, cum ar fi Canionul Zarnesti.

5. Parcul Natural Balta Mica a Brailei

Pentru cei dispusi sa conduca putin mai mult, la aproximativ trei ore si jumatate de Otopeni, se afla Parcul Natural Balta Mica a Brailei. Aceasta zona protejata este un paradis pentru pasari si un loc excelent pentru pescuit, plimbari cu barca si explorarea vietii salbatice intr-un cadru linistit si nealterat.