Grecia, o destinație renumită, atrage turiștii cu combinația sa fermecătoare de istorie antică, peisaje spectaculoase și cultură vibrantă. De la ruinele iconice ale Atenei la plajele idilice ale insulelor sale, Grecia oferă o gamă largă de experiențe care încântă fiecare vizitator. În centrul acestei frumuseți se află Corfu, o insulă pitorească în Marea Ionică. Cunoscută pentru peisajele sale verzi, apele limpezi și atmosfera relaxată mediteraneană, Corfu oferă o evadare deosebită. Cu arhitectura sa venețiană, orașul vechi fermecător și plajele primitoare, acest loc îmbină armonios istoria cu frumusețea naturală.

Articolul de față oferă toate informațiile necesare pentru a planifica o vacanță liniștită într-un colț de paradis grecesc.

Cum să ajungi din România în Corfu cu mașina? Deși este posibil să călătorești cu avionul din România până în Corfu, mulți români preferă să facă acest drum cu mașina personală sau una închiriată. Drumul rutier are aproximativ 1100 km, în funcție de traseul ales. Există două rute principale: prin Bulgaria sau prin Serbia.

Drumul prin Serbia este mai accesibil pentru cei din vestul țării, având 1090 km și putând fi parcurs în aproximativ 12 ore și 30 minute, trecând prin: Timișoara (Granița Naidăș) => Serbia (E75 – A1) => Macedonia de Nord (A1 – E75) => Grecia (Autostrada E90) => Igoumenitsa (feribot) => Corfu.

Pentru cei care pleacă din București, drumul prin Bulgaria poate avea mai multe variante, în funcție de punctul de trecere a frontierei. Cele mai comune rute sunt:

București => Sofia => Kulata => Igoumenitsa (feribot) => Corfu. Această variantă are 980 km, care pot fi parcurși în aproximativ 12 ore. Între Igoumenitsa și Corfu, cursa de feribot durează între 1 oră și 1 oră și 30 minute. București => Veliko Tarnovo => Stara Zagora => Makaza => Igoumenitsa (feribot) => Corfu. Această variantă are 1033 km, parcurgându-se în medie în 13 ore. Între Igoumenitsa și Corfu, cursa de feribot durează între 1 oră și 1 oră și 30 minute.

Harta insulei Corfu Insula Corfu este destul de mare, așa că explorează dinainte toate posibilitățile de cazare în funcție de activitățile pe care le preferi. Ai mai jos harta insulei cu punctele în care poți ajunge cu feribotul, plaje și stațiunile cele mai populare.

Feribotul către Corfu Feribotul din Igoumenitsa poate fi luat fie către Corfu Town, fie către Lefkimi, în funcție de locul de cazare pe insulă. În timpul verii, cursele sunt din oră în oră.

Către Corfu Town, cursa durează 1 oră și 40 minute. Către Lefkimi (la 40 km de capitala insulei Corfu), cursa durează 1 oră. Există trei tipuri de feriboturi disponibile în acest port, în funcție de condițiile meteo și de companiile de feribot:

Open-deck: pentru condiții meteo bune, cursa durează 1 oră și 40 minute. Close-deck: pentru orice condiții meteo, cursa durează 1 oră și 10 minute. Hydrofoils: cele mai rapide, cursa durează 45 de minute. Costurile feribotului către Corfu Costurile drumului cu feribotul variază în funcție de tipul de feribot, vehiculul personal și numărul de persoane. Prețurile sunt următoarele:

Adult: 5,6 euro/persoană Copil: 4,1 euro/persoană Copil sub 5 ani: gratuit Mașină: 22,5 euro Motocicletă: 9 euro Costuri drum România – Corfu Pentru calcularea costurilor de drum între România și Corfu, am făcut o medie a km parcurși, luând în considerare toate rutele posibile, avantajoase ca timp și distanță. Trebuie considerate plinurile de benzină, taxele de drum și taxa de feribot către insulă.

Prețurile pentru carburant în fiecare țară, în data de 14.08.2023, sunt următoarele: sursa: https://www.cargopedia.ro/preturi-carburanti-europa

Bulgaria și Serbia au cele mai bune prețuri pentru a face plinul. Pentru 1000 km, un cost mediu dus-întors pentru o mașină pe benzină este de 223€ (1100 RON) (Curs 1€ =4,94 RON). *Calcul făcut cu consum benzină 7.5l/100km și media de cost din toate țările parcurse.

Un cost mediu dus-întors pentru o mașină pe motorină este de 147€ (727 RON) (Curs 1€ =4,94 RON). Calcul făcut cu consum motorină 5l/100km și media de cost din toate țările parcurse.

În România, dacă alegi varianta de drum prin Bulgaria, trebuie plătită o taxă de pod, Giurgiu-Ruse, de aproximativ 3€.

În Bulgaria, după trecerea frontierei, trebuie să îți cumperi vignetă, fie online, fie de la cea mai apropiată benzinărie. Cea mai ieftină este valabilă pentru weekend (Vineri 12:00PM – Duminică 23:59PM) și costă 9 Leva (aproximativ 23 RON). Trebuie să iei în considerare perioada pe care o petreci în Grecia deoarece va trebui să ai vigneta și pentru drumul de întoarcere. Prețurile pentru vigneta pe perioade mai mari sunt:

În Serbia, Macedonia de Nord și Grecia nu există vignetă, ci taxe de autostradă. Taxa de autostradă se plătește la porțile de taxare (toll station) în Euro. Poți plăti numerar, cu cardul sau în Grecia prin aparat electronic (GRITS – Greek Interoperable Tolling Systems). Există numeroase puncte de taxare pe toate autostrăzile și, deși nu există un calculator pentru drumul tău unic, prețurile la fiecare trecere nu ar trebui să depășească mai mult de 5€, și ar trebui să te aștepți la 1-3 puncte de taxare în fiecare țară parcurgându-le. Costurile drumului cu feribotul variază în funcție de tipul de feribot, vehiculul personal și numărul de persoane. Spre exemplu, prețul pentru o persoană este de 48€, iar pentru o familie cu 2 adulți și un copil este de 63€.

Astfel, de la repere istorice la minuni naturale, Corfu oferă o bogată tapiserie de experiențe care vor rămâne în memorie mult timp după vizită. De aceea, o vacanță pe această insulă merită cu siguranță un astfel de drum lung cu mașina, pe care o poți folosi pentru a te deplasa pe insulă. Vrei să ai parte de o vacanță aparte față de ceilalți vizitatori? Am pregătit pentru tine și o listă exclusivă de atracții turistice secrete pe care le poți vizita în Corfu.