In contextul actual, in care preocuparile legate de schimbarile climatice si conservarea mediului devin din ce in ce mai acute, adoptarea unui stil de conducere ecologic nu este doar responsabila, ci si necesara. Cand vine vorba de inchirierea unei masini, exista mai multe practici pe care le poti adopta pentru a reduce impactul asupra mediului. Iata cateva sfaturi despre cum sa conduci inchirierea intr-un mod care minimizeaza impactul asupra mediului.

1. Alege un Vehicul Eficient din Punct de Vedere al Consumului de Combustibil

Cand inchiriezi o masina, opteaza pentru modele care sunt cunoscute pentru eficienta lor in consumul de combustibil sau, daca este posibil, pentru o masina electrica sau hibrid. Aceste vehicule emit mai putin dioxid de carbon si sunt mai prietenoase cu mediul.

2. Planifica-ti Calatoria din Timp

Evita traficul aglomerat planificandu-ti calatoriile in afara orelor de varf. Stagnarea in trafic nu doar ca iti creste consumul de combustibil, dar creste si emisiile de gaze nocive. Utilizeaza sistemele de navigatie pentru a gasi cea mai eficienta ruta.

3. Condu in Mod Constant si Lin

Accelerarile bruste si franarile dese pot creste consumul de combustibil. Incearca sa mentii o viteza constanta si sa anticipezi actiunile celorlalti participanti la trafic pentru a reduce necesitatea franarilor bruste.

4. Utilizeaza Aerul Conditionat cu Moderatie

Folosirea excesiva a aerului conditionat poate creste consumul de combustibil. Cand este posibil, foloseste ventilatia naturala deschizand geamurile (atat timp cat nu conduci cu viteze mari, deoarece asta poate creste rezistenta la aer si, implicit, consumul de combustibil).

5. Mentine Presiunea Corecta in Anvelope

Anvelopele subinflatate pot reduce eficienta combustibilului, deoarece necesita mai multa energie pentru a se deplasa. Verifica periodic presiunea anvelopelor si asigura-te ca aceasta este la nivelul recomandat de producator.

6. Limiteaza Greutatea si Rezistenta la Aer

Evita sa transporti greutati inutile in masina si, daca nu ai nevoie de portbagajul de pe acoperis sau de suporturile pentru echipamente sportive, cel mai bine este sa le demontezi cand nu sunt in uz pentru a reduce rezistenta la aer.

7. Opreste Motorul Cand Stai Pe Loc

Daca te afli intr-o situatie in care trebuie sa astepti pentru o perioada mai lunga de timp, este mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil sa opresti motorul decat sa il lasi sa mearga in gol.