Motive pentru a vizita Corfu

Corfu este o insulă ce a fost cucerită de-a lungul timpului de numeroase popoare, inclusiv venețieni, romani, turci și britanici, fiecare lăsându-și amprenta. Scriitorul Lawrence Durrell a ales această insulă luminoasă în anii 1930 pentru a scăpa de Anglia sumbră. Situată în Marea Ionică, vizavi de călcâiul Italiei, Corfu este cea mai accesibilă insulă grecească, cu zboruri de trei ore din majoritatea aeroporturilor europene principale și chiar accesibilă cu mașina din România. Insula devine aglomerată vara, dar multitudinea de plaje, varietatea culinară, cultura bogată și istoria fascinantă fac din Corfu o destinație de top pentru mulți români în sezonul estival.

Principalele atracții turistice din Corfu

 1. Orașul vechi din Corfu: Explorează străzile labirintice ale orașului vechi, cu arhitectura venețiană, clădirile pastelate și piețele fermecătoare care creează o atmosferă atemporală.
 2. Palatul Achilleion: Vizitează acest palat neoclasic construit pentru împărăteasa Elisabeta a Austriei, cu grădini luxuriante și priveliști panoramice impresionante.
 3. Paleokastritsa: Descoperă frumusețea acestui sat de coastă cu golfuri uimitoare, ape cristaline și o mănăstire din secolul al XIII-lea situată pe un deal.
 4. Mănăstirea Vlacherna și Insula Șoarecilor: Această mănăstire emblematică este conectată la continent printr-un drum îngust, iar Insula Șoarecilor oferă un fundal romantic.
 5. Kanoni: Admirează vederea asupra Pontikonisi (Insula Șoarecilor) și vizitează Mănăstirea Panagia Vlacherna pentru o atmosferă liniștită.
 6. Tronul Kaiserului: Un punct de belvedere ce oferă priveliști uluitoare ale coastei și peisajului luxuriant.
 7. Muzeul de Artă Asiatică: Explorează o colecție unică de artefacte asiatice într-un conac neoclasic.
 8. Bucătăria grecească și cultura din Corfu: Experimentează viața locală, savurând mâncăruri tradiționale și bucurându-te de festivaluri vibrante.

Cele mai frumoase plaje din Corfu

 1. Plaja Glyfada: Situată la 15,5 km vest de orașul Corfu, această plajă impresionantă a primit Steagul Albastru pentru apele sale cristaline. Este perfectă pentru o baie revigorantă și relaxare pe nisipul fin.
 2. Canal d’Amour: Situată în Sidari, această plajă este renumită pentru formațiunile stâncoase spectaculoase și apele cristaline, fiind o destinație romantică și pitorească.
 3. Plaja Agios Georgios Pagon: La 30 km nord-vest de orașul Corfu, această plajă este ideală pentru familii, oferind ape liniștite și un peisaj încântător.
 4. Plaja Barbati: O plajă liniștită, înconjurată de munți verzi, oferind o priveliște frumoasă și o umbră reconfortantă.
 5. Plaja Paleokastritsa: Această zonă, înconjurată de plantații luxuriante de măslini, are șase plaje cu nisip și pietriș, perfecte pentru înot și snorkeling.

Obiective turistice secrete în Corfu

 1. Old Perithia: Un oraș fantomă medieval, nelocuit din anii 1960, oferind o privire fascinantă în trecutul insulei.
 2. Castelul Angelokastro: De pe cel mai înalt vârf al țărmului Corfu, acest castel bizantin oferă priveliști impresionante și o călătorie de 30 de minute până în vârf, merită fiecare pas.
 3. Palatul Mon Repos: Locul de naștere al Prințului Philip, acest palat construit în anii 1820 oferă o incursiune în istoria regală și este deschis publicului ca muzeu.

Corfu este o insulă plină de bogăție istorică și frumusețe naturală. De la influențele sale venețiene până la peisajele uimitoare de pe coastă, Corfu oferă o alură unică care captivează vizitatorii. Indiferent dacă ești în căutarea unei perspective istorice sau a relaxării depline, insula Corfu îți promite o experiență memorabilă.