Ești șofer începător și vrei să închiriezi o mașină? Iată ce trebuie să știi!

Tot mai mulți șoferi apelează la companiile specializate în închirieri auto, transformând acest proces într-o rutină pentru cei care călătoresc frecvent în interes de serviciu sau în vacanțe. Situația poate deveni mai complicată pentru un șofer începător care caută servicii de Rent a Car în București, deoarece procedura de închiriere este mai strictă pentru aceștia.

Ce trebuie să știi ca șofer începător

Cu toții am fost la un moment dat șoferi începători, așa că nu ai de ce să îți faci griji dacă abia ți-ai luat permisul de conducere. În cazul în care ai decis să închiriezi o mașină, trebuie să iei în considerare câteva aspecte importante.

Echipa noastra de Rent a Car are o experiență vastă în această industrie și a întâlnit de-a lungul anilor șoferi cu diverse nivele de experiență. De aceea, îți oferim sfaturi utile pentru a te ajuta în situația de a fi șofer începător și de a vrea să închiriezi o mașină.

Ce spune legislația românească?

Dacă ești în căutarea unor mașini de închiriat la Otopeni, trebuie să cunoști prevederile legale din România pentru șoferii tineri care vor să închirieze o mașină. Conform legislației, în România poți închiria o mașină dacă ai minim 21 de ani și permisul de conducere emis cu cel puțin un an înainte de data închirierii. De asemenea, permisul trebuie să fie emis de autoritățile din țara în care ești rezident.

Ce mașină să alegi?

Este tentant să visezi la o mașină puternică sau sportivă, dar este recomandat să nu faci această alegere la începutul carierei tale de șofer. Cel mai bine este să închiriezi o mașină cu care ești deja familiarizat. Dacă poți, alege același model cu care ai făcut școala de șoferi sau pe care o conduci zilnic. Familiaritatea cu comportamentul tehnic al mașinii va face experiența mai sigură și mai confortabilă.

Ce asigurări să alegi?

Asigurările sunt esențiale când închiriezi o mașină. De obicei, în prețul închirierii este inclusă și asigurarea RCA, dar este bine să te uiți și la asigurările complementare. Asigurarea Super Collision Damage Waiver este cea mai completă și te asigură că nu vei plăti nimic suplimentar în cazul în care mașina este avariată din vina ta.

În concluzie, chiar dacă ești un șofer începător, închirierea unei mașini poate fi o experiență plăcută și fără griji dacă ții cont de aceste sfaturi esențiale!