Inchirierea unei masini in aeroport este un proces simplu, dar necesita pregatire si prezentarea unor documente specifice. Pentru a evita orice neplaceri sau intarzieri, este important sa stii dinainte ce documentatie trebuie sa ai la tine. Iata un ghid detaliat al documentelor necesare pentru inchirierea unei masini in aeroport:

1. Permis de Conducere Valid

Cel mai important document necesar pentru inchirierea unei masini este permisul de conducere valid. Companiile de inchiriere auto vor verifica daca ai un permis de conducere valabil si daca acesta corespunde categoriei vehiculului pe care doresti sa-l inchiriezi. Daca planuiesti sa calatoresti in afara tarii tale si permisul de conducere nu este in limba engleza, este posibil sa ai nevoie de un permis de conducere international.

2. Carte de Identitate sau Pasaport

Vei avea nevoie de un act de identitate valid, cum ar fi un pasaport sau o carte de identitate nationala, pentru a valida identitatea ta. Acest lucru este necesar pentru a te asigura ca persoana care inchiriaza masina este aceeasi cu cea care detine permisul de conducere.

3. Card de Credit

Majoritatea companiilor de inchirieri auto solicita prezentarea unui card de credit valid pentru a bloca o suma de garantie. Aceasta suma este retinuta pentru acoperirea eventualelor daune sau a costurilor suplimentare care ar putea aparea in timpul perioadei de inchiriere. Asigura-te ca limita de credit disponibila este suficienta pentru a acoperi aceasta garantie.

4. Voucher de Confirmare (daca este cazul)

Daca ai facut o rezervare online sau prin intermediul unei agentii de turism, este posibil sa fi primit un voucher de confirmare. Acest document trebuie prezentat la ghiseul de inchiriere auto si contine detaliile rezervarii tale, inclusiv tipul masinii, durata inchirierii si tariful platit sau de platit.

5. Asigurare de Calatorie (optional)

Desi nu este intotdeauna necesara, prezentarea unei asigurari de calatorie care include acoperire pentru inchirierea auto poate fi utila. In unele cazuri, polita ta de asigurare de calatorie sau beneficiile asociate cardului tau de credit pot oferi acoperirea necesara, reducand astfel necesitatea achizitionarii unei asigurari suplimentare de la compania de inchiriere.

6. Alte Documente Specifice

In functie de tara sau compania de inchiriere auto, pot exista cerinte suplimentare. De exemplu, unele companii pot solicita dovada unei adrese de cazare sau biletele de avion ca dovada a duratei sederii.