Informarea șoferilor români despre necesitatea prezentării Cartei Verzi în format fizic în străinătate

În ultimii ani, tot mai mulți șoferi români au apelat la serviciile de rent a car din București. Dacă și tu alegi să închiriezi mașini pentru călătorii, este esențial să fii la curent cu toate schimbările și prevederile legislative din țările în care călătorești. Legislația se poate modifica în timp, așa că este important să fii mereu bine informat pentru a evita surprizele neplăcute.

Modificări legislative privind dovada asigurării RCA

Recent, autoritățile din România au adoptat modificări legislative referitoare la dovada asigurării RCA în format electronic, valabile începând cu 11 septembrie. Conform Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România, aceste modificări se aplică exclusiv pe teritoriul țării noastre.

Conform noilor norme, documentul de asigurare Carte Verde trebuie prezentat pe suport de hârtie în afara țării în cazul unui control al documentelor de asigurare. Astfel, modificarea care permite valabilitatea asigurării RCA în format electronic se aplică doar în România. Conform legislației europene, fiecare stat membru al Spațiului Economic European poate verifica documentele de asigurare Carte Verde pentru vehiculele înmatriculate în alte state membre.

Recomandări pentru șoferi

Pentru a atenționa șoferii, oficialii Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România au emis un comunicat prin care subliniază: „Având în vedere că prevederile legislativelor din alte state membre pot fi diferite, este recomandat ca, atunci când circulați într-un alt stat din Spațiul Economic European, să aveți asupra dumneavoastră documentul de asigurare Carte Verde emis pe suport de hârtie.”

Circulația în statele non-UE

De asemenea, Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România atrage atenția că atunci când se circulă într-un stat care nu este membru al Spațiului Economic European, documentul de asigurare Carte Verde trebuie prezentat pe suport de hârtie, în original. În caz contrar, autoritățile locale pot interzice accesul până la încheierea unei asigurări RCA emise de un asigurator autorizat în acel stat.

Cunoașterea acestor detalii legislative este esențială pentru șoferii care doresc să călătorească în străinătate.

Firma noastra de inchirieri auto îți oferă o gamă largă de mașini, potrivite pentru orice călătorie. În oferta noastră vei găsi peste 36 de modele care acoperă toate segmentele auto, de la mașini de oraș și economice, până la SUV-uri și mașini premium.