Certificatul de înmatriculare, sau talonul auto, este un document esențial pentru șoferi, deoarece conține informații vitale despre vehicul. Este important să cunoști durata de valabilitate a talonului și ce acte sunt necesare pentru înlocuirea acestuia.

Talonul auto este unul dintre cele patru documente pe care șoferii trebuie să le aibă la ei în timpul conducerii. Acesta cuprinde detalii tehnice despre mașină, inclusiv valabilitatea ITP-ului.

Dacă talonul este pierdut, furat sau deteriorat, există o procedură pentru a obține un nou certificat de înmatriculare.

Durata de valabilitate a talonului auto Talonul auto are, în general, o valabilitate nelimitată.

Totuși, este necesar să se obțină un nou certificat de înmatriculare în cazul modificărilor datelor înscrise, cum ar fi schimbarea culorii mașinii sau modificări ale informațiilor personale ale proprietarului. Pierderea, furtul sau deteriorarea talonului necesită, de asemenea, solicitarea unui nou certificat.

Documente necesare pentru obținerea unui nou certificat de înmatriculare Pentru a obține un nou certificat de înmatriculare, solicitanții trebuie să meargă la serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor cu următoarele documente:

  1. Cerere pentru eliberarea unui duplicat al certificatului de înmatriculare în caz de pierdere sau furt.
  2. Cerere pentru eliberarea unui nou certificat în cazul modificării datelor personale.
  3. Cartea de identitate a vehiculului.
  4. Actul de identitate al proprietarului.
  5. Dovezi ale plății taxei pentru certificatul de înmatriculare.

Pentru persoanele juridice, se vor depune documentele care să ateste personalitatea juridică, denumirea și sediul, și împuternicirea reprezentantului legal. Dacă documentele sunt depuse de altcineva decât titularul, este necesară o procură specială autentificată de notar.