Tesla, producătorul american de autovehicule electrice, se confruntă cu riscul de a-și pierde statutul de lider pe piața globală a mașinilor electrice, fiind amenințată de un concurent din China.

Gigantul auto american ar putea ceda poziția de frunte în vânzările de vehicule electrice.

Un producător auto din China a înregistrat vânzări record la nivel mondial, amenințând să detoneze Tesla în cursul acestui an.

Tesla, în pericol de a-și pierde supremația Potrivit jurnaliștilor de la Bloomberg, în ultimul trimestru al anului, compania chineză BYD ar putea depăși Tesla, marcând astfel un moment simbolic în evoluția industriei vehiculelor electrice și consolidând ascensiunea companiilor chineze în acest domeniu.

BYD a anunțat planuri de a construi o fabrică de autovehicule electrice în Ungaria, la Szeged, reprezentând o investiție de miliarde de euro. Această uzină ar deveni cea mai mare fabrică a unui constructor auto chinez în Europa.

Despre BYD și prețurile autovehiculelor sale BYD Company Limited, fondată în 1995 și cu sediul în Shenzen, China, este un conglomerat care produce baterii pentru vehicule electrice, componente auto și autoturisme. Compania are filiale globale și peste 630.000 de angajați.

În 2022, BYD a pătruns pe piețele europene, iar calitatea autovehiculelor sale a crescut semnificativ față de acum un deceniu. Se estimează că BYD va produce aproape două milioane de mașini electrice anul acesta.

Prețuri ale vehiculelor electrice BYD Deși se așteaptă ca BYD să depășească Tesla în vânzări, veniturile totale ale Tesla vor rămâne mai mari. Se preconizează că Tesla va atinge venituri de 114 miliarde de dolari anul viitor, comparativ cu 112 miliarde pentru BYD.

Aceasta se datorează faptului că mașinile electrice BYD sunt mai accesibile decât cele de la Tesla. În SUA, prețul de pornire pentru o mașină electrică BYD este de aproximativ 31.000 de dolari (~28.000 euro), iar în Irlanda, cel mai ieftin model BYD costă în jur de 25.500 de euro. Pe de altă parte, cel mai accesibil model Tesla are un preț de pornire de aproximativ 40.000 de dolari (~37.000 euro).